konstnärsbutik & galleri

 

Butiken och Galleriet är öppet efter överenskommelse – hör av dig och du behöver handla!

 

Det är alltid öppet för våra kursdeltagare, året runt!

Färg och duk finns alltid att köpa på plats!

När du målar i Skaparladan ska inte tillgång till färg eller målarduk utgöra en begränsning. Därför har vi akrylfärg samt duk i bomull, linne och jute av hög kvalitet till fina priser. Vi säljer bland annat Amsterdam Standard-serien med 80 olika kulörer. Priserna är bland de lägsta i Sverige. Amsterdam Standard akrylfärg är en mångsidig färg av toppkvalitet och ett utmärkt val för den som använder stora mängder färg. Färgen är exceptionellt hållbar. Högkvalitativa pigment ger alla färger högsta ljusäkthetsbetyg och innehåller inga tungmetaller. I sortimentet ingår täckande, transparenta, reflekterande och metalliska färger.

 

 

Winsor & Newtons Artists’ Acrylic

Artists’ Acrylic är Winsor & Newtons akrylsortiment av finaste kvalitet och representerar ett genombrott inom akrylfärgsteknologin. Winsor & Newton har genom att kombinera sin erfarenhet av färgtillverkning med de senaste framstegen inom bindemedels-teknologi fört upp begreppet “lyster” till en ny nivå.

Unikt är att färgerna ser likadana ut i vått som torrt tillstånd. Precis som minimal färgskiftning söker konstnärer andra viktiga egenskaper hos akrylfärger som lyster, intensitet och färgdjup. Därför har Winsor & Newton utvecklat Artists’ Acrylic med endast de renaste råvarorna för att säkerställa att dessa krav är uppfyllda till en oöverträffad standard. 80 olika kulörer.

 

 

Om dukarna

Vi butiken finns, året om, både färdigt uppspända dukar och duk på rulle, så kallad fri duk. Att måla på ouppspänd duk ger dig flera fördelar och en större frihet. Du kan lättare ändra format, jobba med ”tuffare” verktyg och du kan vända och vrida duken för att hitta den bild du söker. När målningen är klar vill du kanske spänna upp duken på kilramar. Filmen visar hur du går tillväga. Det finns flera sätt att spänna upp en duk på men här visar vi ett sätt som vi gillar. Även kilramar finns till salu hos oss.

 

Alla dukar är akrylgrundade av hög kvalité med vanligen medel till grov struktur. Cirkapriser:

 

Bomullsduk ädel, nr 501

Bredd 80 cm: 100 kronor/meter

Bredd 105 cm: 120 kronor/meter

 

Linneduk (svensk)

Bredd 70 cm: 125 kronor/meter

Bredd140 cm: 250 kronor/meter

 

Juteduk

Bredd 105 cm: 180 kronor/meter

 

På kursen ”Måla stort till musik” används ibland större dukar såsom 160 till 210 cm bredd. Även dessa bredder finns till försäljning.

Besök butiken & galleriet!

Vill du kika på konsten eller handla när det inte är öppet – maila: kontakt@skaparladan.se eller ring 0707477662.

vi spänner dina målningar + kilramar

Nu finns kilramar i storlek 21-100 cm i butiken. Vi kan även hjälpa dig att spänna dina målningar. Pris: 250 kronor/målning. Gäller målningar upp till max 1x1 meter. Kostnad för kilramar tillkommer.

OBS: Behöver bokas i förväg. Har du många målningar så hör gärna av dig med mått så att kilramarna räcker till. Större ramar (upp till 4x 4 meter) måste beställas i förväg. Avlämning och upphämtning sker i första hand under kursdagar. Ring/maila Peppe på 070-747 76 62  peppe@skaparladan.se

SKAPARLADAN, KNÖSGÅRDENS VÄG 6, 761 94 NORRTÄLJE

TEL: 070-747 76 62  MAIL: KONTAKT@SKAPARLADAN.SE