IMPROVISATIONSMÅLNING

TILL ANMÄLAN>>

DATUM

 

Kursen återkommer

Vad

Kursen i improvisationsmålning handlar om att utveckla sitt måleri med hjälp av det lite mer äventyrliga, oplanerade och spontana. Roliga och utmanande övningar hjälper deltagaren att improvisera och skapa på nya sätt.

 

Improvisation är ett sätt att uppmuntra ett nytt och kreativt skapande som leder till andra tankemönster och ger dig nya sätt att uttrycka dig på. Detta är ett roligt sätt att komma i kontakt med skapandeimpulser som annars kanske inte får utrymme i ateljén.

 

 

Hur

Med muntliga genomgångar och övningar såväl individuella som i grupp inom- och utomhus. Övningarna syftar till att utforska och utmana det egna uttrycket. Du provar många nya ingångar och verktyg som kan vara både inspirerande och utmanande. Gruppen delar erfarenheter och samverkar i vissa av övningarna. En kurs med högt tempo och många skratt.

Övningarna genomförs under den första och delvis den andra dagen medan övrig tid helt ägnas åt att fritt prova och leka vidare i det helt egna skapandet under mer lugna former.

Varje kurstillfälle har olika övningar. Några tidigare exempel är: Julafton, Röda mattan, Pardansen, Norska kontraster, Plaster disaster, Destructor, Fyren, Härmfågeln, Pressleg och Kyssen.

 

 

För vem

Förkunskapskrav är att du har målat akryl tidigare.

 

Kursen är:

  • För dig som vill utveckla din spontana känsla i måleriet på ett roligt sätt.
  • För dig som vill testa nya verktyg och ovanliga målartekniker.
  • För dig som vill utveckla dina skapandeimpulser tillsammans med andra.

 

 

Vad ingår

Ateljéplats med staffli, stor stafflivägg, stol och filt samt avlastningsbord liksom muntliga genomgångar och sex olika inspirerande övningar.  Material till övningarna ingår i kurspriset. Mat och logi ingår inte. Mer info finns under fliken Info!

 

SKAPARLADAN, KNÖSGÅRDENS VÄG 6, 761 94 NORRTÄLJE

TEL: 070-747 76 62  MAIL: KONTAKT@SKAPARLADAN.SE