bra att veta innan KURSSTART

Vilka tider gäIler för min kurs?

Två och en halvdagskurserna startar klockan 13.00 dag 1. Alla övriga kurser startar klockan 10.00 dag 1.

Samtliga kurser slutar klockan 16.00 sista dagen utom veckokurserna som slutar klockan 12.00.

 

När får jag min ateljéplats?

Tillgång till ateljéerna fås tidigast 30 minuter innan kursstart.

 

Missa inte starten!

Det är viktigt att du är på plats när kursen startar. Då sätts grundplattformen och de två första timmarnas genomgång är väsentliga för pedagogiken och kursupplägget.

 

Vilken teknik målar man i?

Akrylfärg och med alla möjliga och omöjliga verktyg. Du kan också använda dig av akvarellfärger eller kritor. Oljefärg är inte tillåtet. Spraymålning får endast ske utomhus.

 

Finns det färg och duk att köpa på plats?

I Skaparladan finns, året runt, en välsorterad butik med mängder av akrylfärger, målarduk, penslar, roller, spackel och det mesta du kan behöva till mycket bra priser.

På de flesta kurserna har du en möjlighet att köpa ett eget prisvärt färgset för endast 325 kr. I detta ingår 5 basfärger av märket Amsterdam 120 ml samt en valfri färgtub. (ord. pris 420 kr). Har du köpt färgsetet har du även tillgång till ett varierat utbud av penslar och verktyg från ett gemensamt bord i ateljén.

 

Hur länge kan jag måla?

Dygnet runt från kursstart till kursslut, om du vill. Du skapar när det passar dig bäst. Lärarstöd finns vanligen mellan klockan 10-16 men ateljéerna är öppna för deltagarna 24 timmar om dygnet.

 

Vad är bra att ta med sig?

Det kan vara skönt med ett par inneskor eller tofflor och kläder som kan få färgfläckar. Gillar du att måla till musik - glöm inte musikspelare och hörlurar. Samtliga ateljéplatser har staffli, bord för färger och material samt fällbara vilstolar med fleecefilt. Kul saker att ta med kan vara ”målarsaker” såsom; vattensprayflaska, liten roller, svampar och bredare penslar. Allt detta finns naturligtvis även i vår konstnärsbutik.

 

Kan jag välja ateljéplats i förväg?

Nej. Oavsett kurs så kan plats i olika hus inte bokas i förväg utan dessa fördelas av respektive lärare inför en kurs beroende på gruppens sammansättning.

 

Hur gör jag med mat?

Tillgång till kök, mikrovågsugn, kylskåp och frys finns i Skaparladan. Du fixar din egen mat då du känner för det. Närmaste skärgårdshandel finns på Gräddö dit det är cirka 10 minuter med bil. Världens bästa bageri, Rådmansö Bageributik, (www.bageributiken.se) finns i Södersvik, 800 från Skaparladanladan.

 

Om jag bokar boende i ladan måste jag ha med mig egna lakan och handDuk?

Ja men du kan också hyra det på plats för 150 kronor per kurs.

SKAPARLADAN, KNÖSGÅRDENS VÄG 6, 761 94 NORRTÄLJE

TEL: 070-747 76 62  MAIL: ANMALAN@SKAPARLADAN.SE