kura vinter

TILL ANMÄLAN>>

DATUM

 

Kursen återkommer

 

 

Vad

I Norden har vi sedan länge använt uttrycket ”kura skymning”. Det är en stund då du får lugn och stillhet. En stund mellan dagens aktiviteter och kvällens sista arbete – ett mellanrum. Du fångar det sista dagsljuset och landar in i dig själv.

 

I kursen ”Kura Vinter” tar vi vara på berättandet som del av traditionen att sitta ner tillsammans och landa efter dagen. Här får du chansen att ”kura” under samtliga dagens timmar. Du målar med inspiration och stöd av högläsning – orden och berättelsen ger dig en ny ingång i skapandeprocessen.

 

 

Hur

Fängslande och inspirerande övningar varvas med mycket egen tid för måleri. I genomgångarna kombinerar vi måleri, högläsning och lyssnande. Vi gör övningar som aktiverar ditt minne, din känsla för färg och form och som riktar en alldeles särskild stämning in i ditt skapande. Under ”Kura Vinter” hittar du helt nya vägar in till dig själv och ditt måleri.

 

Vi arbetar alltid i en miljö som är fri från yttre prestationskrav vilket bland annat betyder att ingen måste redovisa sina skapelser för de andra om man inte själv bjuder in till detta.

 

 

För vem

Förkunskapskrav är att du minst har gått kursen Måla utifrån glädje & lust – Steg 1 eller minst har deltagit i en kurs med de första 5 principerna i Vedic Art.

 

Kursen är:

  • För dig som vill ”kura vinter” med värmen av ord och skapande
  • För dig som lockas och fängslas av högläsningens magi
  • För dig som vill knyta måleriet till det lästa ordet
  • För dig som vill utveckla ditt måleri ytterligare och hitta nya vägar till din kreativitet

 

 

Vad ingår

Ateljéplats med staffli, stor stafflivägg, stol och filt samt avlastningsbord liksom muntliga genomgångar och sex olika inspirerande övningar.  Material till övningarna ingår i kurspriset. Mat och logi ingår inte. Mer info finns under fliken Info!

SKAPARLADAN, KNÖSGÅRDENS VÄG 6, 761 94 NORRTÄLJE

TEL: 070-747 76 62  MAIL: KONTAKT@SKAPARLADAN.SE