MÅLA UTIFRÅN GLÄDJE & LUST – STEG 2

TILL ANMÄLAN>>

DATUM

(Antal lediga platser per kurs och lediga rum i Skaparladan ser du, högst upp, på sidan Kalender i menyn!)

 

26-28 juni - 3 dagar - 2 900 kr

Lärare: Peppe

 

3-5 juli  - 3 dagar - 2 900 kr

Lärare: Peppe

 

15-17 juli - 3 dagar - 2 900 kr

Lärare: Weronica

 

20-26 juli - 6,5 dagar - 3 900 kr

Lärare: Weronica och Peppe

 

31 juli - 2 augusti - 3 dagar - 2 900 kr

Lärare: Peppe

 

14-16 augusti - 3 dagar - 2 900 kr

Lärare: Weronica

 

Vad

Under Steg 2 fortsätter vi äventyret i måleriet – efter att i Steg 1 lärt oss att ta avstamp i den egna kreativiteten och lusten fokuseras denna helg på att se vad som händer i skapandeprocessen; när du söker dig fram till det du önskar och gillar i ditt måleri och hur du går från delar till helhet för att slutligen avsluta din skapelse.

 

 

Hur

Kursen fokuserar på de andra och tredje faserna av målarprocessen – att vidareutveckla och avsluta sin målning samt en fördjupad förståelse för processens grundpelare – frihet, närvaro, tillit och nyfikenhet.

 

Under kursen ges en introduktion i hur du kan närma dig ditt personliga formspråk. En central workshop handlar om att ta fram och förtydliga form. Du provar på och övar dig i att utveckla dina målningar från de första fria stegen vidare mot en helhet, balans, format och avslut – på det sätt som du känner är meningsfullt och lustfyllt. Du lär dig även att lyssna till och finna din målnings berättelse. Under sista dagen får du även känna på att uppleva samtliga av målarprocessens faser i en inspirerande gemensam övning.

 

Kursen ger dig mycket egen tid att hålla på med det du tycker är lockande. Genom att prova och öva på det du tycker är roligt, undersöka det du tycker är fult/fint/ovanligt etc. skapas ett lärande och en tillit till dig själv.

 

 

För vem

Förkunskapskrav är att du har gått kursen Måla utifrån Glädje & Lust – Steg 1 eller Vedic Art Grundkurs 1 i Skaparladan (princip 1-5)

eller gått hela Grund- och/eller Fortsättningskursen i Vedic Art hos annan arrangör.

 

Kursen är:

  • För dig som vill fortsätta skapa och ta avstamp i den egna kreativiteten och lusten
  • För dig som målar eller målat tidigare och vill hitta vägar och tekniker som är lustfyllda.
  • För dig med starka prestationskrav som lägger krokben för glädjen i skapandet.
  • För dig som målat tidigare och som vill fortsätta måla utifrån glädje och lust med fokus på frihet, närvaro, tillit och nyfikenhet.

 

 

Vad ingår

Ateljéplats med staffli, stor stafflivägg, stol och filt samt avlastningsbord liksom muntliga genomgångar, övningar, och morgonmeditationer. Mat, logi och material ingår inte. Mer info om hur det är att måla hos oss hittar du under fliken Info.

 

TILL ANMÄLAN>>

SKAPARLADAN, KNÖSGÅRDENS VÄG 6, 761 94 NORRTÄLJE

TEL: 070-747 76 62  MAIL: KONTAKT@SKAPARLADAN.SE