MÅLA UTIFRÅN GLÄDJE & LUST – STEG 1

TILL ANMÄLAN>>

DATUM

(Antal lediga platser per kurs och lediga rum i Skaparladan ser du, högst upp, på sidan Kalender i menyn!)

 

26-28 juni - 3 dagar - 2 900 kr

Lärare: Peppe

 

3-5 juli  - 3 dagar - 2 900 kr

Lärare: Peppe

 

15-17 juli - 3 dagar - 2 900 kr

Lärare: Weronica

 

20-26 juli - 6,5 dagar - 3 900 kr

Lärare: Weronica och Peppe

 

31 juli - 2 augusti - 3 dagar - 2 900 kr

Lärare: Peppe

 

14-16 augusti - 3 dagar - 2 900 kr

Lärare: Weronica

 

Vad

Måla utifrån Glädje & Lust – Steg 1 hjälper dig att hitta lusten och glädjen i måleriet. Vi lägger ett fokus på din frihet att skapa som du vill, att hitta vägar och tekniker som är lustfyllda. Du blir trygg i din egen förmåga att höra dina skapandeimpulser och att omsätta dem i handling. Du får en grundläggande förståelse för målarprocessens olika steg.

 

 

Hur

Kursen fokuserar på den första fasen av målarprocessen – att höra, öppna upp och agera på dina skapandeimpulser samt få en förståelse för processens grundpelare – frihet, närvaro, tillit och nyfikenhet.

 

Vi provar på och övar oss i tryggheten i att veta att kunskapen om hur man vill måla finns hos var och en om man lyssnar inåt. Strunta i det du inte vill göra – satsa på det som känns roligt, spännande och lustfyllt.

 

Vi skapar förutsättningar för detta genom att träna på att vara närvarande i din personliga rytm. Då hör du dig själv och kan förstå och agera på dina skapandeimpulser vilket är en förutsättning för att måla på ditt eget sätt.

 

Under kursen visar vi också, om du inte redan vet det, hur du praktiskt använder akrylfärg och olika verktyg

 

Kursen ger dig mycket egen tid att hålla på med det du tycker är lockande. Genom att prova och öva på det du tycker är roligt, undersöka det du tycker är fult/fint/ovanligt etc. skapas ett lärande och en tillit till dig själv. Denna tillit stärker målarprocessen och är grunden för din utveckling.

 

 

För vem

Inga förkunskapskrav.

 

Kursen är:

  • För dig som vill börja skapa.
  • För dig som målar eller målat tidigare och vill hitta vägar och tekniker som är lustfyllda.
  • För dig med starka prestationskrav som lägger krokben för glädjen i skapandet.
  • Kort sagt - för alla, oavsett hur mycket du tidigare målat, som vill ta fart och måla utifrån glädje och lust med fokus på frihet, närvaro, tillit och nyfikenhet.

 

 

Vad ingår

Ateljéplats med staffli, stor stafflivägg, stol och filt samt avlastningsbord liksom muntliga genomgångar, övningar, och morgonmeditationer. Mat, logi och material ingår inte. Mer info om hur det är att måla hos oss hittar du under fliken Info.

 

TILL ANMÄLAN>>

SKAPARLADAN, KNÖSGÅRDENS VÄG 6, 761 94 NORRTÄLJE

TEL: 070-747 76 62  MAIL: KONTAKT@SKAPARLADAN.SE