MÅLNING & MINDFULNESS

DATUM

 

Kursen återkommer

ANMÄLAN>>

Vad

Mindfulness är ett förhållningssätt som bygger på en accepterande och öppen hållning till livet som det är, just nu. Under kursen tränar vi på att hitta och behålla nyfikenheten och på att släppa krav och förväntningar, både i livet och i måleriet. Genom att du blir mer medveten om det som sker här och nu, så ökar också du dina möjligheter att själv kunna styra över din kreativa process.

 

 

Hur

Under kursen använder vi oss av Mindfulness för att se hur det är att måla och skapa med en mer medveten närvaro. Du har mycket egen målartid men får också ta del av flera olika meditationer (cirka tre styck per dag) såsom meditations- och andningsövningar, kroppsscanning, mindful yoga mm. Du som inte målat tidigare får hjälp att komma igång med måleriet och utveckla ditt eget uttryck.

När måleriet är som bäst är det en skön växelverkan av en ”icke-dömande medveten närvaro” (mindfulness) och en ”omedveten skapande närvaro” (flow). Mellan dessa två vill vi gärna röra oss och det är också kursens övergripande syfte.

 

 

För vem

Inga förkunskapskrav.

Kursen är:

  • För dig som vill öka närvaron i livet och måleriet
  • För dig som vill finna en mer avspänd och meditativ aspekt i skapandet
  • För dig som längtar efter ett tillfälle att ladda batterierna
  • Både för dig som aldrig målat tidigare och för dig som målar hur mycket som helst

 

 

Vad ingår

Ateljéplats med staffli, stor stafflivägg, stol och filt samt avlastningsbord liksom muntliga genomgångar, övningar, och olika meditationer varav ett enklare yogapass. Mat, logi och material ingår inte. Mer info finns under fliken Info!

SKAPARLADAN, KNÖSGÅRDENS VÄG 6, 761 94 NORRTÄLJE

TEL: 070-747 76 62  MAIL: ANMALAN@SKAPARLADAN.SE