om oss

Jonna Jakobsson

Att vara konstnär är att hitta sig själv. Sedan 2009 har jag haft den stora glädjen att få ägna mig åt måleri och skapande på heltid här i min ateljé i Skaparladan på Rådmansö. Jag målar framförallt i akryl men skriver även dikter.

 

Måleriet och skrivandet är som katalysatorer för varandra. Till de allra flesta av mina målningar hör därför en dikt som, i ett förseglat kuvert med sigill, följer med verket. Vissa av mina målningar blir även till textil, kuddar, brickor och brickbord.

 

Tiden i ateljén varvas med kursverksamhet. Tack vare alla målare, nya som gamla, som besöker Skaparladan blir min målarprocess dubbelt givande.   Jag är fri att skapa som jag vill och den friheten vill jag förmedla till de jag är lärare för - helt trygg i vetskapen om att alla, liksom jag själv, kan hitta sin personliga väg i måleriet.

 

Mer om Jonna Jakobsson:

www.jonnajakobsson.se

Instagram: @jonnajakobsson

 

Peppe Jakobsson

Jag ser mitt konstnärskap och mitt skapande som ett äventyr där jag aldrig vet hur saker och ting ska sluta. Eller se ut. Ibland går det fort. En målning kan bli klar på 30 minuter. Andra gånger tar det tid. Hittills som mest över två år. Oavsett hur fort eller långsamt det går fascineras jag av hur mycket måleriet lär mig om livet.

 

Jag jobbar främst i akryl och med drivved mm. Alltid med flera projekt samtidigt vilket ger mig en större frihet. Och allt – ALLT – blir bra till slut oavsett hur svårt, utmanande, otäckt, eller segt det känns längs vägen. Det är jag helt övertygad om. Och jag älskar att det är så!

 

Jag är konstnär, mindfulnessinstruktör och lärare i Skaparladan. Jag signerar mina tavlor med Manfred Pepper vilket är, för mig, ett sätt att skapa – lite mer fri från gamla mönster.

 

Mer om Manfred Pepper:

www.manfredpepper.com

Instagram: @manfredpepper

facebook.com/manfredpepper

Weronica Enlund

Jag är konstnären som leker fram bilder i fantasi, kreativitet – måleriet är ett sätt att beskriva själva livet i känslor och stämningar. Jag blir glad av att måla stort som smått med hela palettens färger. Med olika strukturer, guld och glitter, får mina målningar liv.

 

Jag arbetar främst i akryl, kol och oljepastell. Att skriva och fotografera är ett sätt att dokumentera målaräventyret – därför är även ord och bilder med i mitt konstnärskap.

 

Jag bor på en bondgård på Gräddö – där har jag också min ateljé. Under ett års tid gick jag Skaparladans hela kursprogram och målade på heltid. Idag arbetar jag som konstnär och som målarlärare just i Skaparladan. Att få arbeta med skapande i glädje och lust gör mig varm i hjärtat. Jag tror på att det går att förändra världen till det bättre genom konsten. Som lärare vill jag beröra, ge ny energi, inspirera och dela ditt målaräventyr.

 

Mer om Weronica Enlund:

www.weronicaenlund.se

Instagram: @weronicaenlund

 

Agneta Ljunggren

I mitt konstnärskap har jag sällan en plan utan börjar i leken med färger, vilt och planlöst följer jag mina impulser. Först därefter hittar jag de former och berättelser som vill träda fram.

 

Måleriet har lärt mig lyssna på mig själv, lita på min inre röst, hitta min längtan – och mod att följa den. Det gäller måleriet likaväl som livet självt. Min livsdevis är: Det vill väldigt gärna bli bra. Även när det blir fel, frustrerande, jobbigt – i slutänden blir det bra. Är trygg i den förvissningen.

 

2015 sa jag upp mig och följde min längtan till Sydostasien och ett annorlunda liv. Först som volontär på ett barnhem, sen som skollärare i Kambodja. Men på somrarna kommer jag hem, inte minst för att få vara lärare på Skaparladan. Att få följa andras skaparprocesser - se nya målare hitta sin inre röst och våga följa sina impulser, se erfarna målare spränga gränser, och höra alla funderingar kring måleri och livet - det är helt fantastiskt.

 

Mer om Agneta Ljunggren:

www.artbyagneta.com

instagram: @agnetaljunggren

facebook.com/AgnetasKonst

SKAPARLADAN, KNÖSGÅRDENS VÄG 6, 761 94 NORRTÄLJE

TEL: 070-747 76 62  MAIL: ANMALAN@SKAPARLADAN.SE